fbpx

Intensief groendak

Intensive green roof/garden roof © Optigruen

Een volwaardige daktuin

Wat is een intensief groendak?

Een intensief groendak is een combinatietuin van beplanting, terrassen en paden. Met een instensieve daktuin creër je als het ware een extra leefruimte waar in kan wandelen, rusten en genieten.

De aanleg intensieve groendaken vergen voldoende draagkracht van uw dak om voor dit daktype te gaan. Er wordt in samenspraak met de architect/bouwkundig ingenieur steeds gekeken naar de maximale draagkracht om zo tot de juiste oplossing te komen voor uw dak.

Wat met onderhoud? Houdt er rekening mee dat een intensief groendak minimaal tweemaal per jaar onderhoud nodig net zoals een klassieke tuin.

Wat voor beplanting op een intensief groendak?

“Een echte tuin op het dak”. Dat is wat je jezelf moet voorstellen als het over beplantingsmogelijkheden gaat, weliswaar steeds rekening houdend met het maximaal draaggewicht van uw dak. Intensieve daken zijn geschikt voor hagen, vaste planten, een moestuin en diverse boomsoorten. Naast de uiteenlopende voordelen die het biedt voor de constructie en de bewoners van de constructie, draagt een intensief groendak ook zijn steentje bij voor grotere biodiversiteit en zorgt het ook voor waterbehoud/recuperatie.

Foto: WATERLAND PLEIN – AMSTERDAM © Optigruen

Contact

Wenst u uw project te bespreken?