fbpx

Wil u investeren in uw droomtuin? Wat u ook in gedachten heeft: een tuin in de stad, ruime landelijke tuin of een groen dak terras, alles is mogelijk. Bent u benieuwd naar de kostprijs van tuinaanleg en wat de mogelijkheden zijn? Lees er hier alles over.

Kosten tuinaanleg

De meerderheid van alle Belgen kiest ervoor om zijn droomtuin te laten ontwerpen en aanleggen door een tuinarchitect. De eerste stap om die droom te realiseren is de visualisatie van uw tuin met behulp van een ontwerp. Dit kan zowel op een traditionele manier aan de hand van een maatwerk tekening op papier of in 3D met behulp van gespecialiseerde software. Een ontwerp met bijbehorend beplantingsplan bij New Alpha Green zit doorgaans tussen de €500 en de €2000 afhankelijk van de grootte van uw tuin. De investering in het ontwerp voor uw tuin kan u terug recupereren als u met ons in zee gaat voor de aanleg van uw tuinproject. Een ander voordeel van tuinontwerp, is dat u vooraf een goed inzicht krijgt in het totale kostenplaatje wanneer u reeds bepaalde materiaal- en planten keuzes hebt gemaakt. 

Bij New Alphagreen zijn er doorgaans verschillende fases in elk tuinproject. Op basis van de afmetingen van uw tuin zullen de werken voor deze verschillende fases mee de prijs bepalen.  We sommen ze even op voor u:

* Fase 1: Kennismaking, plaatsbezoek met opmeting terrein en Tuinontwerp door onze tuinarchitect
* Fase 2: Opkuis huidig terrein . Verwijderen beplantingen en vegetatie
* Fase 3: Grondwerk : omspitten terrein, uitgraven toekomstige beddingen verhardingen
* Fase 4: Verhardingen : boorden, beddingen, onderbedding, bestrating
* Fase 5: Grondbewerking : bemesting , frezen, egaliseren, plant-zaaiklaar maken
* Fase 6: Beplanting : leveren en plaatsen beplantingen

Daarnaast wordt het kostenplaatje voor uw project mede bepaald door de materialen en beplanting die u verkiest. Via de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde prijs per m2 van de verschillende materialen.

Materiaal Gemiddelde prijs per m² inclusief btw
Gras € 5 – € 10 
Beplanting € 12 – € 28
Straatwerk € 20 – € 75
Houten Vlonders € 50 – € 150

Zoals je ziet is het een uitdaging om van te voren een raming te maken van de exacte kosten van uw tuinproject, als gevolg van de vele mogelijkheden die er bestaan. Als u graag een raming wenst te ontvangen voor het aanleggen van uw tuin, dan is het best dat u een ervaren partner inschakelt zoals New Alpha Green.  

Wat zijn de voordelen die u geniet wanneer u werkt met de vakmannen van New Alpha Green?

  • Advies op maat van u en uw tuin aan de hand van een goed gesprek en een bodemanalyse
  • Meer dan 30 jaar ervaring in tuinontwerp, aanleg en kwalitatief onderhoudswerk
  • Kennis van de laatste trends en hoogwaardige planten en materialen op de markt die geschikt zijn voor uw tuin en de natuur
  • Kwalitatieve voorbereiding en plaatsing van de planten en eventuele verhardingen
  • Onderhoudscontract: verzeker uw tuin van insectenplagen, plantenziektes en houdt uw tuin gezond door middel van een regelmatig onderhoud
  • Uitgebreid netwerk aan ervaren partners om u te voorzien in alles voor uw tuin en woning (hekwerk, zwembaden, poolhouses, tuinkasten, tuinnhuizen en tuinmeubelen).

Een tuin op uw maat

Wil u graag u graag een gedetailleerd overzicht van de mogelijkheden en het daarbij behorende kostenplaatje? Maak dan een afspraak met ons voor een intake gesprek door het onderstaande contactformulier in te vullen.

Disclaimer

Prijzen vermeld op de website zijn steeds indicatief en kunnen onderhevig zijn aan prijswijzigingen.