fbpx

Groendaken en daktuinen

Biodiverse green roof/garden roof © Zinco Green Roofs

Gecerticifeerd voor het aanleggen van groendaken en daktuinen

Aanleg groendak | Daktuin

Groendaken en daktuinen zijn meer dan ooit actueel. De aanleg ervan heeft verschillende voordelen tot gevolg, zoals: het verlengen van de levensduur van uw dakbedekking, het verkoelen van uw ruimte(n) op een natuurlijke manier, het stimmuleren van de biodiversiteit en het zuiveren van de lucht. Bij New Alpha Green zijn we mee gestapt op de trein van daktuinen omdat we geloven in de grote voordelen ervan. Ons team kan u volledig ontzorgen bij het ontwerp, de aanleg én het onderhoud van uw groendak of daktuin.

Wij verzorgen de aanleg van A tot Z met onze eigen teams en kunnen u nadien ook ontzorgen voor het onderhoud. Als tuinarchitect ontwerpen we doordacht met kennis van materialen en mogelijkheden. Onze fieldteams kunnen het plan vervolgens voor u realiseren en het onderhoud van uw tuin verzorgen. Geniet van onze volledige ontzorging via onze tuinarchitect die de kwaliteit van de werken in en rondom uw huis vrijwaart en met grote zorg opvolgt.

Ontdek meer over onze verschillende specialisaties: intensieve -, semi-intensieve -, extensieve groendaken en verharding op daken.

De mogelijkheden en prijzen voor groendaken en daktuinen

De mogelijkheden om een groendak aan te leggen zijn uiteenlopen. De beplanting en invulling van uw groendak zijn afhankelijk van de de functie die het in zal vullen.U kan bij ons terecht voor sedumdaken, kruidendaken, echte daktuinen met plantenbakken, bomen en zelfs terrassen. Wij kunnen ze voor u realiseren in samenspraak met onze architect. De prijzen voor een groendak variëren tussen de €75 en de €150 excl. btw per vierkante meter. Deze is afhankelijk van uw materiaal keuze, de bereikbaarheid, en de hoogte van uw dak. Indien u een offerte wenst kunt u deze aanvragen via mail

(greg@new-alphagreen.be) of via het formulier op deze pagina. Wij antwoorden meestal binnen de 48u.

Wij verzorgen uw daktuin van A tot Z met onze eigen teams en kunnen u nadien ook ontzorgen voor het onderhoud. Als tuinarchitect ontwerpen we doordacht met kennis van materialen en mogelijkheden. Onze fieldteams kunnen het plan vervolgens voor u realiseren en het onderhoud van uw tuin verzorgen. Geniet van onze volledige ontzorging via onze tuinarchitect die de kwaliteit van de werken in en rondom uw huis vrijwaart en met grote zorg opvolgt.

Eventuele Overheidssteun

In de meeste gemeenten kan u financiële steun aanvragen voor de aanleg van een groendak. Dit kan in de vorm van een subsidie of een renovatiepremie.

In Vlaanderen kan u per m2 (vierkante meter) groendak tussen 20 en 45 euro subsidies ontvangen. De voorwaarden daarvoor verschillen echter van gemeente tot gemeente. Check ze op de website van uw gemeente of via premiezoeker.

Een renovatiepremie kan van toepassing zijn bij de aanleg van een groendak.

Contact

Wenst u uw project te bespreken?