fbpx

Moderne oprit

Materialen, mogelijkheden en prijsindicatie

Moderne oprit aanleggen

Heeft u een modern huis? Dan wilt u uw woning vast voorzien van een moderne oprit. Gelukkig hebt u een ruime keuze en bent u aan het juiste adres. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen, kenmerken en prijzen. Laat mij even dieper ingaan op elk van deze. Bij New Alpha Green Tuinen beschikken we over 30 jaar kennis een ervaren team, en de juiste tools en machines om uw oprit aan te leggen tegen een marktconforme prijs.

We hebben verschillende soorten materialen om een moderne oprit te maken op een rijtje gezet. De meeste materialen hebben van zichzelf een luxe uitstraling. Voor wie wenst kun je ook met patronen tot een erg moderne look komen.

De meest gebruikte materialen voor het aanleggen van een moderne oprit zijn: dolomiet, oprittegels, klinkers en beton. Alle materiaalsoorten hebben hun eigen kenmerken en prijzen. Daardoor kunnen de prijzen van een oprit bij een modern huis behoorlijk schommelen.

Populair en waterdoorlatend

Dolomiet

Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor dolomiet bij een moderne oprit. Dolomiet is erg populair en gemakkelijk aan te leggen. Bovendien zijn de oplevertermijnen ervan veel korter.

Over het algemeen is de prijs van een moderne oprit van dolomiet afhankelijk van de dikte van de laag, de oppervlakte van het perceel en de korrel van de dolomiet. De prijzen beginnen vanaf ongeveer 7 euro per vierkante meter, bij een laag van tien centimeter dik. Dit zijn echter alleen de materiaalkosten.

Dolomiet verharding in Antwerpen

Functionaliteit en stevigheid

Oprit tegels

Een moderne oprit van oprittegels staat erg mooi bij een modern huis. Voordeel van oprittegels is dat ze erg stevig zijn en daarom langer mee gaan. De komende jaren is het dus niet meer nodig om de tegels te vervangen. Vaak kiest men voor oprittegels van beton of natuursteen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Betontegels zijn goed bestand tegen temperaturen onder nul en zijn bovendien in veel verschillende kleuren te krijgen. Zo is het ook mogelijk te kiezen voor een anderskleurige toplaag. Nadeel van zo’n kunstmatige kleur is dat deze na verloop van tijd zal verkleuren.

Bij een natuursteenlaag is er geen sprake van verkleuring. Er is wel een ander nadeel: natuursteen is fors duurder. De prijs van oprittegels liggen tussen de 30 en 60 euro per vierkante meter. De meeste natuurstenen oprittegels zijn veel duurder.

Oprit met betontegels in Edegem

Karaktervol en robuust

Oprit Klinkers

Een klassieker is natuurlijk klinkers. Klinkers ogen klassiek, maar kunnen zeker gecombineerd worden met een moderne woning. Een goede manier om toch een moderne look te bereiken, is door gebruik te maken van de betonklinker. Betonklinkers zijn goedkoop in de aanschaf, maar kunnen na verloop van tijd wel verkleuren. Een moderne oprit van kleiklinkers is duurder in de aanschaf.

Toch raden we bij een moderne woning en een moderne oprit zeker kleiklinkers aan. Ze zijn duurder, maar meer kleurvast en hebben minder last van mossen en algen. Daardoor heeft men minder onderhoud aan de oprit.

Een andere optie is het gebruik van waterdoorlatende klinkers. Deze speciale klinkers zijn speciaal gemaakt om water op te kunnen nemen en deze via de bodem weg te laten vloeien. Daardoor staat de oprit niet onder water bij een forse regenbui. De prijzen van klinkers, liggen afhankelijk van soort, tussen de 40 en 85 euro per vierkante meter. De gekozen soort evenals de gewenste afmeting kunnen de prijzen nog iets opdrijven.

Oprit met kleiklinkers in Wommelgem

Hypermodern en strak

beton

Een andere optie is het leggen van een moderne oprit in beton. Door gebruik te maken van beton ziet de oprit er eigentijds uit. Daardoor is het mogelijk een erg krachtige oprit aan te leggen. Dat betekent dat deze zeer lang mee gaat, lange tijd niet meer vervangen hoeft te worden en dat bovendien er amper onderhoud nodig is. Er zijn geen naden, want beton is doorgaans een geheel. Daardoor is er geen kans op bijvoorbeeld onkruidgroei.

Beton lijkt ideaal, maar kent bij regenbuien één nadeel: bij regen wordt beton erg snel glad. Toch kiezen veel mensen voor een betonnen oprit. Vooral gepolierd beton is erg in trek. De gemiddelde prijs van een oprit in gepolierd beton ligt tussen de 35 en 50 euro per vierkante meter.

Voorbeeldproject

Moderne opritten

Contact

Wenst u uw project te bespreken?